Fantom restaurací v Ústí nad Labem. Žena mizí bez placení, pátrá po ní policie

Začalo to těsně před Vánoci. Mladá žena si zašla do jedné z ústeckých pizzerií. Strávila tam přes dvě hodiny a s chutí si objednávala jídlo a pití. Účet se vyšplhal na tisícovku. "Bylo to menu, jedna pizza pro kamarádku a plus samozřejmě nějaké drinky, pivo a střik," popsal provozní manažer restaurace PamPam Jiří Tišer.

Povedená zákaznice si často objednala hodně jídla i hodně pití. A když to všechno zbaštila, vypařila se jako pára nad hrncem. Podobně to probíhalo v mnoha dalších podnicích napříč celým městem. Co den, to jedna restaurace. Nejmenší útrata byla těsně pod 600 korun. A nejdéle se nechala hostit skoro pět hodin.

[chooze:article;value:526578]

"597 korun. Vypadala jako normální host, dala si gulášovou polévku, pivo, vybrala si krušnohorskou kapsu, chtěla ještě pivo," uvedl číšník z Krušnohorské restaurace Vojtěch Černin.

"Dorazila kolem desáté hodiny, odcházela kolem druhé. Vypila tu hodně vína, dávala si dort, kávu. Nám řekla, že si dojde na toaletu, a odešla," přidala svou zkušenost obsluha Lunch Baru Kristýna Krčilová.

Všichni podvedení se shodují, že mladá žena, po které teď pátrá policie, působila velmi sympatickým dojmem. Často se stávalo, že objednávala i pro své známé. "Vystupovala hrozně příjemně. Byla fajn a milá, dávala si víno, vodu. Odskočila si zatelefonovat, obsluze se to zdálo divné, a mezitím zmizela," dodal majitel restaurace La Puerta del México Petr Vrána.

Jakmile se na sociálních sítích rozkřiklo, že Ústí obchází fantom restaurací, smazala si z nich profily. A teď by ji ráda vyslechla policie. "Tento případ prověřujeme pro podezření z trestného činu podvodu. Pátráme po dalších poškozených," sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

"V naší restauraci se tohle stalo poprvé," doplnil Černin. "Je to hrozně neuctivé vůči tomu, kdo ji obsluhuje," uzavřela Krčilová. Za útěk z restaurací bez placení může hrozit až dvouletý trest vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.