Farmář našel na louce mrtvé dítě. Může jít o pohřešovaného Ariana

Mrtvolku dítěte nalezl podle televize RTL v pondělí farmář z hornosaské obce Estorf. Na tělíčko narazil v podvečer při sečení louky u osady Behrste. Podle deníku Bild by mohlo jít o 6letého autistického chlapce Ariana, který zmizel letos v druhé polovině dubna poté, co odešel z domu. Policisté po něm v mrazivém počasí pátrali několik dnů a nocí, ale bez úspěchu.

Policie totožnost dítěte zatím nepotvrdila. "V současné době nelze s jistotou říci, kdo je nalezené dítě," uvedl k případu mluvčí strážců zákona s tím, že tělo bylo převezeno do ústavu soudního lékařství. Tam by měl jeho totožnost potvrdit test DNA. Identifikace dítěte je totiž prý "obtížná". Výsledky budou pravděpodobně v průběhu týdne.

[chooze:article;value:551594]

Že jde ale zrovna o Ariana, naznačuje hned několik okolností. Z osady Behrste, kde se tělíčko našlo, je to do chlapcova bydliště jen čtyři a půl kilometru, a i sami vyšetřovatelé považují spojitost obou případů za pravděpodobnou. 

"Šel jsem tam, podíval jsem se na to, a hned mi bylo jasné, že je to dětská mrtvola," vypověděl pak podle portálu Merkur farmář s tím, že dítě mělo na sobě žluté tričko. Právě to měl Arian na sobě, když se ztratil. 

Záhadou ovšem je, proč se chlapce nepodařilo najít dříve. Podle německých médií totiž pátrací skupiny prohledaly v minulosti i dotčenou louku. Tělo navíc bylo alespoň částečně vidět i z větší dálky. "Něco barevného" měl farmářův syn na místě zahlédnout už v neděli. Myslel si ale, že jde o odhozené odpadky. Otázkou také je, co způsobilo jeho smrt. Spekulovalo se například o vlcích.

Nejde o jediný případ ztraceného dítěte z poslední doby. Necelý měsíc před tím, že se ztratil Arian, našel turista tělo ztraceného dvouapůlletého Emilka. Také jeho tělo se objevilo na místě, které předtím pátrači prošli.

Už sedmnáct let uplynulo od zmizení malé Maddie McCannové. Dívenku stále nenašli (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.