FBI důrazně varuje před nabíjením mobilů na veřejnosti. Můžete přijít o peníze

Bezplatné veřejné nabíječky představují rychlý způsob, jak dodat telefonu šťávu. Současně ale také mohou hackerům snadno zajistit přímý přístup k důležitým informacím ve vašem mobilu.

FBI proto doporučuje, aby lidé tato zařízení, rozmístěná na různých frekventovaných místech, raději vůbec nevyužívali.

"Vyhněte se používání bezplatných nabíjecích stanic na letištích, v hotelech a nákupních centrech," apelují na veřejnost vyšetřovatelé. "Noste si vlastní nabíječku a USB kabel a používejte elektrickou zásuvku," doporučují.

[chooze:article;value:493839]

Varování přichází poté, co úřad zjistil, že podvodníci našli způsob, jak využít veřejné USB porty k vložení škodlivého malwaru a sledovacího softwaru do zařízení. ​

"Malware nainstalovaný přes USB port dokáže uzamknout zařízení či exportovat osobní data a hesla přímo k pachateli. Zločinci mohou tyto informace použít k přístupu k on-line účtům nebo je prodat," varuje Federální komise pro komunikaci (FCC).

Obecná doporučení, jak se chránit

Abyste se nestali obětí hackerů, FBI mimo jiné doporučuje vytvořit silné a jedinečné heslo pro každý on-line účet a pravidelně ho měnit, upozorňuje portál The NY Post. "Použití stejného přístupového hesla pro několik účtů vás činí zranitelnějšími, pokud je jeden účet narušen," varují odborníci na kybernetickou bezpečnost.

FBI také doporučuje pravidelně aktualizovat telefony, nastavit vícefaktorové ověřování a dávat pozor na sofistikované phishingové podvody.

Jak nebezpečná je umělá inteligence? Podívejte se na rozhovor s odborníkem z minulého týdne:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.