Fenomén rapové scény poprvé v Česku. Travis Scott míří do Prahy

[chooze:gallery;value:35849]

Už ve čtvrtek večer v pražské O2 areně vystoupí americký rapper Travis Scott. Jde o zásadní událost na české koncertní scéně, na kterou se těší tisíce jeho místních fanoušků.

Koncert v českém hlavním městě je tím druhým na jeho turné s názvem UTOPIA – Circus Maximus World Tour. To se vztahuje k jeho loňské desce s názvem UTOPIA, která bořila žebříčky a byla nejprodávanějším hiphopovým albem roku.

O obrovském zájmu fanoušků svědčí i rychlost, jakou se prodávaly lístky na koncert v O2 areně. Když se v květnu předprodej spustil, bylo vyprodáno během několika málo minut a na statisíce dalších čekajících se vůbec nedostalo.

"Prodalo se přes 13 tisíc vstupenek a je to jeden z nejžádanějších koncertů, co jsme měli za poslední roky, protože se vyprodal během několika minut," komentoval mluvčí společnosti Live Nation, která koncert organizuje, Ondřej Pojzl.

[chooze:article;value:561150]

Při koncertě se navíc nevyužije plný prostorový potenciál haly. "Počet vstupenek je snížený na základě toho, že si Travis Scott přivezl speciální stage, která má molo, které zasahuje až do poloviny plochy na stání, a má tam spoustu speciálních efektů," dodal Pojzl.

Pro ty, na které se nedostalo, má špatnou zprávu. Varianta, že by rapper přidal další koncert, nepřipadá v úvahu. "Bohužel, není tam časový prostor, celá produkce se musí přesunout na další zastávku," potvrdila společnost.

Zatím se neví, kdy přesně rapper přijede a kde se bude pohybovat. Tuto agendu má na starosti jeho vlastní produkce a informace jsou pečlivě střeženy.

Českému vystoupení předcházely koncerty v Polsku, Nizozemsku, Švýcarsku, Velké Británii nebo Francii. Následně rapper potěší i fanoušky v Itálii, Španělsku nebo Portugalsku.

[chooze:article;value:447825]

​​Scottovy koncerty jsou známy svou nezaměnitelnou atmosférou, která ale může být i nebezpečná. V roce 2021 během jednoho z nich v Houstonu zemřelo deset lidí, jak popsala agentura AP. "Můj bratr ležel na zemi. Lidé křičeli: 'Zastavte koncert.' Akci nikdo nezastavil. Hudební producenti, ochranka, nikdo z těch, co tam byli. Ztratil jsem kvůli tomu bratra," popsal situaci příbuzný jedné z obětí.

Zranit se tam mělo přes 300 z 50 000 návštěvníku a 17 z nich skončilo v nemocnici. Na loňském vystoupení v Římě se zranilo asi 60 fanoušků, informoval web Euronews.

Travis Scott patří mezi zásadní rappery současné populární hudby a jen ve Spojených státech se prodalo 49 milionů jeho alb. Do České republiky přijede poprvé.

Majitelem a provozovatelem O2 areny je společnost Bestsport, která je členem skupiny PPF. Do této skupiny patří i TV Nova.

Podívejte se na reportáž o tragédii na koncertě v Houstonu (11/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.