Fenomén Taylor Swift. Zpěvačka sklízí úspěchy, její fanoušci vyvolávají zemětřesení

Taylor Swift je v současnosti nejúspěšnější umělkyně světa. Miliony fanoušků z ní šílí, během koncertu dokonce způsobili zemětřesení. 34letá zpěvačka se vymyká dosavadním trendům a její popularita překvapuje i samotné hudební experty. Žádná popová hvězda totiž nikdy nedokázala být na vrcholu tak dlouho.

Podle všeho je ale fenomén Taylor Swift způsoben hlavně její fanouškovskou základnou, která se za poslední dvě dekády rozrostla o další generace. Svými texty lidem dává pocit sounáležitosti a komunity. Taylor Swift tak pro ně dnes není jen zpěvačkou, ale životním stylem.

Taylor se stará nejen o svou komunitu, ale i o lidi v nouzi. Ve městech, kde vystupuje, nechává astronomické částky potravinovým bankám, propaguje mladé a neznámé umělce a přispívá charitám. Zároveň ale ví, že sama by přes svůj talent uspět nedokázala. Svému týmu nedávno rozdělila bonus v přepočtu necelých 1,5 miliardy korun. A právě její skromnost a štědrost láká další a další fanoušky.

[chooze:article;value:568465]

​Velký zlom v její kariéře nastal, když ji její hudební producent připravil o práva na její vlastní hudbu. Ve snaze získat zpět kontrolu nad svou dřívější tvorbou Taylor znovu nahrála a vydala svých pět alb. I díky tomu jí přibyly miliony fanoušků.

Taylor navíc překonala spoustu rekordů. Stala se prvním interpretem v historii Spotify, který dosáhl 100 milionů posluchačů měsíčně. Je navíc první a jedinou sólovou umělkyní, která kdy vyhrála 4krát cenu Grammy za album roku.

Její vliv nejde přehlédnout. Dokáže hýbat s ekonomikou i politickým děním. Spekuluje se o tom, že svým vlivem ještě pořádně zamává americkými volbami. O jejím vlivu se přesvědčily Spojené státy už dříve, když podpořila Joea Bidena a Kamalu Harrisovou ve volbách v roce 2020. Dokázala navíc na základě jednoho příspěvku na sociální síti zdvojnásobit počet osmnáctiletých voličů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.