Ferimu brzy přijde pozvánka do vězení. Byly splněny všechny podmínky

Rozsudek nad Dominikem Ferim je vykonatelný a brzy by mu měla přijít výzva k nástupu do vězení. TN.cz to potvrdil mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 3 Marek Bodlák. Poté, co bývalému poslanci před měsícem potvrdil Městský soud v Praze tříletý trest za znásilnění, se ještě čekalo, až k obvodnímu soudu dorazí příslušný spis, což se podle Bodláka už stalo.

[chooze:article;value:552069]

​"Poté, co rozsudek po svém vyhlášení nabyde vykonatelnosti, tak soud má bez dalších odkladů odeslat výzvu k nástupu do vězení. Mělo by to být do jednoho měsíce. V této výzvě je pak uvedena lhůta, kdy by se měl odsouzený dostavit do vězení," doplnil Bodlák. Bližší informace ale odmítl uvést. "Nejdříve musí být informovány strany v trestním řízení," vysvětlil. 

Bývalý poslanec se podle rozhodnutí soudu dopustil dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Informace o tom, že měl sexuálně zneužít hned několik žen, se poprvé dostaly na veřejnost v roce 2021, kdy o tom napsal Deník N a Alarm. Feri se v reakci na tyto informace vzdal svého mandátu a opustil TOP 09. Dál ale trvá na své nevinně. Už krátce po rozsudku prohlásil, že proti rozsudku podá dovolání k Nevyššímu soudu. To ale nemá odkladný účinek.

První slovo po rozsudku: K žádnému znásilnění nedošlo, prohlásil Feri třesoucím se hlasem (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.