Fiala navštívil Vietnam. Chce pomoct českým firmám v zemi prorazit

[chooze:gallery;value:31331]

Loňský rok byl co do obratu mezi Českem a Vietnamem rekordní, činil ​2,3 miliardy dolarů. Další podnikatelské fórum na cestách po Asii proto tentokrát Fiala zahajoval v Hanoji. "Vztahy mezi našimi zeměmi sahají více než 70 let do minulosti. Obchodní vztahy jsou vždy nejsilnější, když vychází z osobních vazeb," prohlásil premiér. 

Fórum přilákalo nejen podnikatele, ale i ty, kteří mají s Českem pracovní zkušenost starou mnoho let. "Když jsem byl v Čechách, tak mě pojmenovali Radek. Doufám, že bude nějaký projekt. Mám za to, že české průmyslově strojírenské výrobky jsou dobré," svěřil se bývalý pracovník v Česku Tran Phuc Khoai. 

[chooze:article;value:500756]

​Další přišli kvůli navázání obchodních vztahů. "Žiji v Praze, jsem tu jako podnikatel. Převážím zboží," prozradil muž jménem Viet Anh. 

Fiala se ve Vietnamu kvůli ekonomické spolupráci sešel s vrcholnými politiky. Nejdřív ho přijal tamní předseda vlády. Premiéry obou zemí poté čekalo společné jednání. V prezidentském paláci česká delegace podepsala vzájemnou spolupráci například o školství.

Později se sešel i s vietnamským prezidentem. V sobotu čeká Fialu setkání se zástupci automobilové Škody, která vstupuje na vietnamský trh.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.