Fiala v Ghaně navštívil nemocnici. Češi tam působí na několika odděleních

Během krátké návštěvy Ghany český předseda vlády vystoupil na česko-ghanském podnikatelském fóru, jednal s předsedou národního shromáždění a setkal se i viceprezidentem Mahamuduem Bawumiou. "Ghana představuje jeden z pilířů stability v této části Afriky. Sehrává důležitou roli pro udržení míru, ale i v boji proti terorismu," řekl Fiala.

Fiala navštívil ghanskou nemocnici, kde působí čeští členové mise MEDEVAC. Čeští traumatologové a gynekologové provádějí zákroky, na které nestačí kapacity ghanských lékařů. Na místě čeští lékaři také školí své ghanské kolegy.

[chooze:article;value:528379]

​Návštěva nemocnice byla už druhou během africké cesty Petra Fialy. V hlavním městě Etiopie navštívil porodnici, kterou pomáhal vybavit český výrobce a kde čeští lékaři a sestry školí tamní pracovníky.

Etiopskou porodnici vybavili Češi moderními lůžky a inkubátory. "Dodali jsme tam asi osm tisíc lůžek. Byly to různé modely a byly to standardní tendry, které jsme vyhráli," řekl Jiří Plecitý ze společnosti LINET, která se na výrobu nemocničních lůžek specializuje.

Češi pomáhají také v dalších afrických zemích, například v Senegalu, Keni nebo Botswaně. Z Ghany se český premiér přesunul do posledního cíle své africké cesty, tedy do Pobřeží slonoviny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.