Fico podstoupil důležité vyšetření. Je při vědomí a komunikuje

"V rámci ranního konzilia podstoupil předseda vlády SR Robert Fico kontrolní CT dutiny břišní. Zároveň byly provedeny další úkony směřující ke zlepšení jeho zdravotního stavu. Pacient je i nadále při vědomí a komunikuje," citoval stanovisko banskobystrické nemocnice portál tvnoviny.skPoslední operaci podstoupil Fico v pátek, lékaři mu při ní odstranili nekrotické tkáně.

"Jeho zranění jsou extrémně bolestivá, ale neznám mnoho lidí, kteří jsou tak silní jako on. Takže pokud někdo dokáže toto zvládnout, je to on," řekl ministr obrany Robert Kaliňák v sobotu pro televizi TA3. Fica podle něj zasáhly čtyři z pěti výstřelů a způsobily rozsáhlá zranění. 

[chooze:article;value:556330]

V úterý se v Bratislavě sešla Národní rada SR, která byla po atentátu téměř týden zavřená kvůli posílení bezpečnostních opatření. V úvodu poslanci jednomyslně společným usnesením odsoudili útok na premiéra Fica.

Robert Fico se stal terčem atentátu ve středu minulý týden po výjezdním jednání vlády v Handlové nedaleko Prievidze. Juraj C. (71) vypálil na Náměstí horníků na předsedu vlády a lídra strany Směr-SD pět ran. Atentátníka policie zadržela na místě okamžitě po střelbě. V sobotu na něj soud uvalil vazbu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.