Fico si atentát předpověděl. Čekám vraždu vládního politika, řekl před měsícem

Robert Fico o potenciální atentátu ve vysoké slovenské politice mluvil už před měsícem. V dubnu na svém facebooku zveřejnil video, ve kterém hovořil o vyostřování sporů ve slovenské společnosti.

Ve videu Fico reagoval na kritiku ze strany progresivní části Slováků po prezidentských volbách, psal tehdy portál Standard. "Voliči Progresivního Slovenska si po prohrané prezidentské sobotě dávali lexaurin a objímali se se svými psy a kočkami, aby překonali hrůzu demokratického vítězství kandidáta vládní koalice Petra Pellegriniho," prohlašoval Fico.

[chooze:article;value:555643]

Z vyostřování vztahů tehdy obvinil Fico slovenská média, do kterých se strefoval opakovaně. Premiér je osočil z verbálních útoků na voliče vládní koalice. "Nedivil bych se, kdyby se nenávist a frustrace tak intenzivně prohlubovaná těmito médii přetavila až ve vraždu vládního politika," dodal Fico.

Nenávistný vztah Fica ke slovenským novinářům je dobře známý. Fico na média jako Denník N nebo Sme útočil pravidelně urážkami. Jeho vláda se také v současnosti pokouší o omezení rozpočtu veřejnoprávního rozhlasu a televize. Podle kritiků je to snaha o získání větší kontroly nad těmito médii.

Z nemocnice, kde leží Fico, nejsou žádné zprávy. Lékařům sebrali telefony:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.