Fico zůstává ve vážném stavu. Muž obviněný z atentátu jde do vazby

Od atentátu na Roberta Fica uběhly čtyři dny, slovenský premiér po několika operacích je však stále na hranici života a smrti. "Premiér je ve stabilizovaném, avšak velmi vážném stavu," uvedla v sobotu slovenská ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková.

Ministr obrany Robert Kaliňák zároveň dodal, že se dvouhodinová operace, kterou Fico podstoupil v pátek, zdařila. "V Banské Bystrici se pod rukama lékařů odehrálo několik zázraků. Blížíme se pozitivní prognóze," doplnil podle portálu Tvnoviny.sk Kaliňák.

[chooze:article;value:555764]

Policejní eskorta v sobotu dopoledne přepravila Juraje C., kterého policie obvinila z atentátu, do soudní budovy v Pezinku. Tam soud rozhodoval o návrhu na vzetí 71letého muže do vazby.

Před budovou probíhají přísná bezpečnostní opatření. Policie do soudní budovy nevpustila veřejnost ani novináře a v okolí hlídkuje se samopaly a neprůstřelnými vestami.

Soud nakonec po půl třetí odpoledne uznal žádost policie. Juraj C. tak skončí ve vazbě, kde zůstane až do řádného soudu. Hlavním důvodem je obava z útěku a opakování trestné činnosti.

​Fica museli znovu operovat. Jeho stav zůstává nadále vážný:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.