Filozofická fakulta se vrací k běžné výuce, začíná letní semestr

Poprvé od tragédie v pondělí do hlavní budovy Filozofické fakulty přišly například studentky amerikanistky a anglistiky Adéla a Elizabeth. "Byla to trošku taková nervozita, takový stažený žaludek, když jsem poprvé vcházela. Ale je to lepší," popsala své pocity Elizabeth.

Řada studentů ale mluví o tom, že jsou i přes to, že pro ně návrat do školy nebyl lehký, rádi, že se vše vrací do zajetých kolejí. "Je dobře, že je to otevřené. Je to potřeba, aby se člověk zase vrátil zpátky do toho koloběhu," řekl student Alexander.

"Snažíme se nevybočovat nijak z toho běžného režimu. Je posílená psychosociální podpora. Máme na budově krizové intervenisty z Červeného kříže a dalších neziskových organizací," uvedla proděkanka pro vnější vztahy a další vzdělávání Michaela Slussareff.

[chooze:article;value:540625]

Vedle nich ale v pondělí našli studenti v budově třeba i terapeutického psa. Za studenty tam fenka Snow bude docházet i v příštích dnech a kvůli velkému ohlasu terapeutických psů možná i přibude.

Kromě terapeutických míst v budově ale tragické události z 21. prosince připomíná i zavřené čtvrté patro, tedy prostory, které střelba nejvíce poznamenala. Podle univerzity by se poslední patro mělo otevřít buď na konci aktuálního akademického roku nebo na začátku toho příštího, nejpozději tedy na podzim. Ve zbytku budovy už podle vedení fakulty nejsou po tragické události žádné stopy. Potřeba tam bylo především opravit vylámané dveře.

"Vnímáme tu tíhu události z 21. prosince, ale přáli jsme si a pracovali jsme na tom, aby se postupně krok po kroku akademická obec mohla vrátit ke své práci," podotkla rektorka Milena Králíčková. Studenti, kteří se ale do budovy zatím vracet nechtějí, mohou i nadále zůstat v online, nebo jiném speciálním režimu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.