Filozofická fakulta zůstává zavřená. Škola plánuje on-line výuku

Krizový štáb Univerzity Karlovy ve čtvrtek opět jednal o opatřeních po tragickém útoku z minulého týdne. Už ve středu si mohli studenti a zaměstnanci filozofické fakulty přijít vyzvednout své osobní věci do budovy právnické fakulty. Studenti, kteří to nestihli, tak mohou učinit od 4. 1. po celý leden ve stanovené dny.  

Ve čtvrtek krizový štáb řešil hlavně režim, ve jakém bude škola fungovat po Novém roce. Budova filozofické fakulty je nyní uzavřená a podle rektorky Mileny Králíčkové to tak ještě několik týdnů zůstane. "V první řadě se musí opravit poničené zázemí a celkově by se ten návrat do budovy neměl uspěchat," řekla Králíčková.

Důvodem podle jejích slov je hlavně to, že to bude psychicky velmi náročné. A nejen pro ty, kteří byli očitými svědky útoku, ale i pro ty, kterých se to dotýká nepřímo.

[chooze:article;value:534474]

​Jak bude vypadat výuka v novém semestru, se zatím stále řeší, ve hře je několik alternativ. Studenti filozofické fakulty by například mohli skládat zápočty a zkoušky buď on-line, nebo na jiných fakultách Univerzity Karlovy.

Krizový štáb univerzity se sejde i v pátek. Oficiální harmonogram dalšího semestru by měli dostat studenti i zaměstnanci nejpozději po tomto jednání.

"Připomínáme, že vedení FF UK vyhlásilo děkanské volno do 2. ledna 2024 včetně," stojí na stránkách univerzity. 

Po masakru na filozofické fakultě ve čtvrtek 21. prosince přišlo o život 14 lidí, týden předtím měl pachatel zastřelit v Klánovickém lese muže a jeho dvouměsíční dceru.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.