Firma měla prodávat seniorům jménem IKEM doplňky, které neprošly kontrolou

Noubolex, Noustress. Prodejce nabízel seniorům doplňky stravy, které ale mají jednu zásadní vadu. Nikdo je nenahlásil ministerstvu zemědělství. "S největší pravděpodobností nedošlo ke splnění této notifikační povinnosti ať už elektronickou, nebo listinnou formou," upozornil mluvčí SZPI Marek Bartík.

Jestli přípravky skutečně obsahují to, co tvrdí jejich výrobce, tedy firma sdílející adresu se stovkami dalších a s akcionářem bydlícím na městském úřadě, tak není vůbec jasné.

Ještě v úterý přitom chodili do provozovny senioři pozvaní na zdravotní měření, ze kterého si po navazující prezentaci odnášeli faktury na doplňky stravy za osm až deset tisíc.

[chooze:article;value:477414]

​"Je to klasické jednání šmejdů, které se jen posunulo od kastrolů k lékům. IKEM se od toho samozřejmě distancuje," reagoval náměstek ředitele Institutu klinické a experimentální medicíny Marek Šetina.

Vyhlášená nemocnice navíc není jediná, kým se prodejci zaštiťovali. Na "zdravotní měření" zvali seniory i jmény dalších nic netušících společností.

"Společnost ZEPTER INTERNATIONAL s.r.o. se distancuje od prodejních akcí společnosti Grand Medical Efekt a v této souvislosti podá trestní oznámení. Zvažuje i další právní kroky na ochranu svého dobrého jména," reagovala generální ředitelka firmy Hana Kelarová.

S firmou Grand Medical Efekt už vede správní řízení Česká obchodní inspekce, prověřují se i její obchodní praktiky. Samotné složení výrobků ale dosud nikdo nezkoumal.

Státní zemědělské a potravinářské inspekci může kdokoliv elektronicky poslat podnět ke kontrole. Lékárníci doporučují konzultovat nákup doplňků stravy s lékařem. A rozhodně si dát pozor na cenu. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.