Moderní bydlení

Firma přiznala, že nás poslouchá přes mobily. Spolupracuje s Facebookem

Pocit, že lidi telefony poslouchají a podle toho jim nabízí reklamy, je poměrně častý. Firmy to ale odmítají. Nyní se ukázalo, že společnost Cox Media Group (CMG), která spolupracuje s technologickými giganty, tuto službu nabízí, zjistil web 404 Media.

Společnost, která se na webu chlubí partnerstvím například s Facebookem, Googlem, Amazonem nebo vyhledávačem Bing, jim tuto možnost nabízela v listopadu 2023. Zmínila také možnost použití umělé inteligence ke sbírání informací o aktivitě uživatelů na internetu.

Meta, Amazon a Microsoft řekly webu, že s touto funkcí nemají nic společného. Google po publikování článku smazal ze svých stránek informaci o tom, že s CMG spolupracuje, upozornil web Dexerto.

[chooze:article;value:551636]

CMG samo v jedné z částí nabídky svých služeb přímo píše, že nás naše telefony poslouchají. "Ve většině okamžiků dne se v blízkosti dvou palců od nás nachází chytré zařízení. To znamená, že chytré zařízení je pravděpodobně v doslechu, když se bavíme o plánech na víkend, o tom, jak nutně potřebujeme předělat kuchyň, nebo o tom, který model SUV je pro rodinu nejlepší, a o mnoha dalších věcech," uvedla společnost.

"Když malé firmy vědí, kdo je potřebuje, mohou cílit reklamy se zvýšenou přesností, plýtvat méně penězi a rozšířit své publikum," dodala. Nespecifikovala ale, odkud přesně data sbírá.

Většina moderních telefonů vás už v dnešní době informuje o tom, že má aplikace přístup k vašemu mikrofonu. U Androidů se v pravém horním rohu objeví zelené světýlko, u iPhonů oranžové.
Podvodní bankéři útočí přes telefonáty. NÚKIB před nimi varuje v kampani (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.