Firma Žito 44 Daniela Landy je opět v insolvenci. Na daních dluží 1,3 milionu

Pořádné dluhy má firma zpěváka Daniela Landy jménem Žito 44 s.r.o v likvidaci. Městský soud v Praze u firmy, která je již od roku 2018 v likvidaci, zahájil již několikáté insolvenční řízení. To má pomoci splatit alespoň část dluhů, které firma v současnosti má.

Žito 44 má podle insolvenčního návrhu dva věřitele. Tím prvním je firma International Accounting Services s.r.o. se sídlem v Praze. Této společnosti Landova firma nezaplatila fakturu ve výši 14 520 korun za účetnické služby a sestavení účetní závěrky za rok 2021. Peníze za fakturu mohla firma Žito 44 uhradit do letošního 10. dubna.

[chooze:article;value:477163]

Druhý dluh je ale o poznání větší. Po firmě požaduje Finanční úřad pro hlavní město Prahu celkem 1 299 630,74 koruny. Důvodem je výrazný nedoplatek na dani z příjmu pro právnické osoby. Tento dluh navíc brzy poroste, protože do něj zatím nejsou započítané ještě dvě daňové zálohy, každá v hodnotě 207 300 korun, přičemž jedna byla splatná k 15. březnu a druhou musí firma uhradit do 15. června.

Firma, jejíž likvidaci má na starost advokát Aleš Rozehnal, ale zároveň podle insolvenčního návrhu nevlastní nic, čím by mohla dluhy uhradit. Žito 44 nevlastní žádný movitý ani nemovitý majetek, neeviduje žádné pohledávky a nemá ani žádné zaměstnance. Stav firemní pokladny činil k 11. květnu nulu a firma nemá ani žádný bankovní účet.

Není to poprvé, co se firma Žito 44 ocitla v insolvenci. O insolvenční řízení žádala v minulosti už několikrát. Velký dluh měla i vůči miliardáři a neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Karlu Janečkovi, kterému podle portálu E15 v roce 2019 dlužila 7,9 milionu. Mezi věřiteli byl tehdy dokonce i sám Daniel Landa, kterému Žito 44 dlužila 327 tisíc korun.

[chooze:article;value:475843]

Firma Žito 44 původně vznikla pod názvem Legie Zlatého draka, v roce 2012 ji ale přejmenoval. Tehdy na sebe také upoutal pozornost na předávání cen Český slavík, kam přišel s černým kohoutem, představil se jako kouzelník Žito a představil svůj kontroverzní projekt.

Jeho součástí bylo sedm takzvaných kejklí, které chtěl zpěvák předvést. Jejich součástí mělo být například položení základního kamene chrámu Zlatého draka, plavání se žraloky nebo to, že fotbalový klub Sigma Olomouc dostane do finále Ligy mistrů. Svůj projekt ale nedotáhl do konce a v roce 2016 jej ukončil.

​Připomeňte si zrod kouzelníka Žita na předávání Českých slavíků v roce 2012:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.