Firma zpackala opravu silnice, kvůli vysokému asfaltu neprojedou autobusy

Pan Jahelka projíždí Lukami nad Jihlavou dlouhá léta. Jenže teď musí jinudy. Pod železniční most se se svým autobusem prostě nevejde. "Neprojedeme, musíme couvat," zoufal si.

"Je tam objízdná trasa, zajíždíme si asi čtyři kilometry," podotkla Kateřina Kratochvílová, generální ředitelka autobusového dopravce Icom Transport.

A podobné problémy mají všechna vyšší vozidla včetně hasičských cisteren. "Nepovedlo se jim pohlídat výšku, přitom je to základní věc. Jsou to amatéři, ale v Česku je to normální," kroutí hlavou místní.

[chooze:article;value:476485]

Za vše může stavební firma, která rekonstrukci prováděla. Dělníci si nepohlídali výšku asfaltu, čímž snížili průjezdnost pod mostem. Naměřili jsme tam pouhých 2,9 metru. Zbrusu nový asfalt tak bude muset pryč.

Zhotovitel stavby slibuje nápravu během pár dnů. "Odbagruje se to na náklady dodavatele a přizpůsobí se to, aby byla dodržena výška," uvedl hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (SPOLU).

Tenhle železniční most jako by podobné excesy přitahoval. Před pěti lety dostal netradiční růžový kabát. Místní mladík, který ho tehdy z recese nabarvil, pak po odhalení za své vandalství vyfasoval pokutu a musel zaplatit i jeho přetření na původní barvu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.