Fixujte úroky na co nejkratší dobu, radí ekonomové. Úvěrové sazby se mají snížit

"V příštím roce bychom se měli konečně dočkat poklesu úrokových sazeb a v roce 2025 by měl pokles sazeb pokračovat. Je vhodné volit kratší fixace, abychom si vysokou úrokovou sazbu nefixovali na příliš dlouho, protože v budoucnu budou sazby klesat," očekává ekonom Štěpán Křeček.

"Očekávám, že během roku 2024 budou úrokové sazby výrazně klesat. A je prostor i pro to, aby klesaly i v roce 2025. Kdybych zvažoval fixaci, tak bych chtěl tu nejkratší, abych v budoucnu rychle využil těch nižších úrokových sazeb," radí ekonom Vladimír Pikora.

[chooze:article;value:533803]

​"Vzhledem k tomu, že se očekává, že úrokové sazby budou klesat, tak asi by se vyplatilo spíše zvažovat kratší fixace," souhlasí ekonom Raiffeisenbank Milan Voldřich.

"Pokud si lidé budou fixovat hypotéky, tak bych to zafixoval na co nejkratší dobu vzhledem k tomu, že můžeme očekávat pokles úrokových sazeb, stejně jako klesá inflace," předpověděl analytik Milan Bednář.

"Je důležité přizpůsobit spíše vašim platebním možnostem a podle toho si vybrat délku fixací," upozornil hlavní ekonom firmy Deloitte David Marek. Podle ekonomů budou úrokové sazby postupně klesat a na konci příštího roku by se mohly dostat na 3,5 procenta.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.