Francii pohltily fotbalové oslavy. Zemřel při nich mladík

Nejznámější ulici v Paříži – Champs Elysées– ihned po skončení středečního semifinálového fotbalového zápasu zaplnily jak tisíce fotbalových fanoušků obou týmů, tak tisíce těžkooděnců. Úřady chtěly nejprve ulici uzavřít pro auta. Od toho ale nakonec upustily. Policisté proto nepouštěli na silnici nikoho, kdo přišel pěšky. Na bezpečnost jich mělo dohlížet 5 000.

I přesto se po desáté večer doprava u Vítězného oblouku prakticky zastavila. Lidé vykřikovali a mávali vlajkami z oken aut, přes troubení klaksonů nebylo slyšet vlastního slova. "Fotbal je boží! Je to nejlepší sport, co na planetě existuje! Miluju ho! Taky hraju fotbal, a dokonce mám na sobě fotbalový dres," vykřikoval například jeden z fanoušků.

[chooze:article;value:479560]

Oslavy se v Paříži neobešly bez pyrotechniky. Fanoušci se s policisty ve francouzské metropoli střetli jen výjimečně. Jiné to ale bylo v Nice nebo například v Lille. V jihofrancouzském městě Montpellier pak zemřel během oslav 14letý chlapec, srazilo ho auto.

Ve Francii žije přes jeden a čtvrt milionů Maročanů. Část z nich se v Paříži střetla s policií už v sobotu, kdy africká země na mistrovství světa porazila Portugalsko. Dalšími krušnými dny budou pro Francii sobota a neděle, kdy hraje Maroko o bronz a Francie o titul mistrů světa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.