Francouzský obchod stáhl z prodeje české chipsy, jsou prý nebezpečně pálivé

Hot Chip Challange znamená v překladu doslova pálivou výzvu, pro kterou jsou chipsy původem z Česka určeny. K výrobě jsou požity nejpálivější papričky světa označené jako Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.

Letos v dubnu do své nabídky zařadil extrémní pochoutku hypermarket z východofrancouzského departmentu v Moselle. Chipsy ale v regálech podle deníku Le Figaro dlouho nezůstaly.

[chooze:article;value:475256]

​Prodeje byly ukončeny poté, co se nejen děti začaly chlubit videi, na kterých "výbušnou" potravinu konzumují.

Podobná výzva pravděpodobně není žádnou ojedinělou záležitostí. Již loni v říjnu informoval Mail Online, že se ke stejnému druhu zábavy uchýlil také syn Victorie a Davida Beckhamových Brooklyn.

Český výrobce, společnost Hot-Chip, uvádí, že jeho výrobky splňují všechny náležitosti. "Nedávno jsme si se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí ověřovali, že papričky, které používáme, jsou bezpečné pro konzumaci. Vyjadřovaly se k tomu i všechny evropské státy," říká manažer společnosti, který si nepřál vystupovat pod svým jménem.

"Naše obaly jsou dostatečně varující. Výrobek vyřadil ve Francii zatím pouze jeden obchod a vyvážíme do celé Evropy. Jen naše videa na sociálních sítích už vidělo přes sto milionů lidí," dodává.

Muž za deset minut snědl třináct nejpálivějších chilli papriček světa (2/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.