Fronty na poště jsou nekonečné, zuří lidé. Nápor stíháme, brání se firma

V některých částech republiky si lidé v současném předvánočním období stěžují, že se na České poště tvoří dlouhé fronty při výdeji zásilek, nebo na problémy při doručování. Firma přesto situaci tak dramaticky nevidí.

"Ty největší přepravní vrcholy máme za sebou. To bylo hlavně kolem Black Friday a kolem 17. listopadu, kdy byly tři dny volna. Uděláme všechno pro to, abychom i ten poslední balíček doručili do Vánoc tak, aby si všichni naši klienti mohli rozbalit své dárky pod stromečkem," řekl v úterní Snídani mluvčí České pošty Matyáš Vitík. 

[chooze:article;value:532776]

​Podle Vitíka letošní uzavření stovek poboček situaci klientům výrazně neztížilo. "My jsme 300 poboček uzavřeli v polovině roku, aktuálně tak máme víc než 8 000 výdejních míst po celé České republice, takže s výdejem balíků není problém," upřesnil mluvčí. 

Česká pošta za letošní rok odbaví podle mluvčího zhruba stejný počet balíků jako loni, tedy kolem 56 milionů. Vedení firmy se prý na vánoční nápor připravilo  zaměstnalo 700 brigádníků, a to zejména na pozice v logistickém sektoru.

Pokud lidé chtějí, aby se jejich balík stihl doručit ještě do Vánoc, měli by ho do přepravy předat nejpozději do středy 20. prosince.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.