GALERIE: Nejošklivější zastávky v Česku. Tady se lidé v noci sami bojí

[chooze:gallery;value:31122]

S odpornými zastávkami a nádražími se potýkají ve velkých městech i na vesnicích. Někde jde o malé zastávky na okraji, jinde ale lidi znechucují i autobusová nádraží, což je často místo, které z města vidíte jako první.

To se týká například autobusového nádraží CAN v Plzni. "Nejděsivější byl ten podchod," upozornila čtenářka TN.cz Kristýna, která ve městě studovala.

Na nepříjemné prostředí si stěžují i někteří studenti v Ostravě. Mezi aulou Vysoké školy báňské a kolejemi je zastávka Studentská. Když tam například prší, nemají se kde schovat.

[chooze:article;value:487729]

Ve třetím největším městě Česka ale najdete ještě více zastávek, na kterých na autobus čekat nechcete. Děsivá je například zastávka Most Mládeže. "Já bych tam rozhodně třeba v noci sama stát nechtěla," řekla k této zastávce Lucie, která v Ostravě vyrůstala.

Strach mají lidé také v Brně. Odporná je zastávka Akátky v Brně. Samostatnou kapitolou je okolí tamního hlavního nádraží. "Hlavně ten výhled na starou poštu je odporný," myslí si Michaela z Brna.

Nemálo ohavných zastávek najdete také v hlavním městě. Například na autobusové zastávce Zlíchov jsou místo pohodlných laviček kontejnery na odpadky. "Často se ti za zády hrabou bezdomovci. Fakt super," poznamenala ironicky Simona z Prahy.

[chooze:article;value:474190]

Nepříjemná místa pro nastupování a vystupování z autobusu najdete ale i kousek za Prahou. Například v Počepicích-Oukřtalov je zastávkou podivná orezlá budka s rozpadající se lavicí.

Kuriózní situace zase nastala v Litvínově na zastávce Janov, Sportovní hala. "Plechová tabulka už tam není, protože ji pořád někdo kradl. Teď tam dali dřevěnou," popsal pan Pavel, který bydlí kousek od tohoto místa.

Máte ve svém okolí nějakou odpornou zastávku? Napište nám na zpravy@nova.cz nebo na facebook TN.cz.

[chooze:poll;value:e7b1fdefd23bce46f7e3f15e681d4b4e47912af6;layout:tn_nova]

Podívejte se na reportáž o povedených a nepovedených zastávkách v Česku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.