GALERIE: Poznáte je? Policie vydala speciální kalendář nevyřešených případů

[chooze:gallery;value:34121]

Vraždy, pohřešovaní, záhadná úmrtí. Takových je 24 případů, které mají jedno společné. Policie si s nimi neví rady a doufá, že jí pomohou ti, kteří jsou na opačné straně pomyslného hřiště.

Policie nechala vyrobit na 2 000 kalendářů. Ozdobí chodby a společenské místnosti věznic, center probační služby i některá veřejná místa. "Bavíme se například o vybraných služebnách nebo místnostech v policejních budovách, která jsou veřejnosti přístupná," vysvětlil policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Na sociálních sítích pak bude policie každý měsíc konkrétní případy prezentovat veřejnosti. Od vězňů si slibuje informace, které běžný člověk nemá. Za mřížemi se řeší leccos.

[chooze:article;value:532489]

"Zpětné vazby od odsouzených máme velmi dobré, ten kalendář je velmi dobře kvitovaný," poznamenala mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. I díky předcházejícím dvěma kalendářům dokázala policie znovu rozpracovat deset pomníčků. 

"Jeden z těch případů je v té finální fázi, kdy brzy zřejmě dojde ke sdělení obvinění konkrétní osobě," sdělil Moravčík. Může se ale povést průlom i u těch nejstarších případů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.