Gang čtyř dívek napadl školačku. V opuštěném domě ji týral pět hodin

Dívky ve věku od 12 do 17 let oslovily 13letou Slovenku v parku. Zničehonic ji ale chytily a začaly tahat, děvče nemělo šanci se přesile ubránit. Gang pak údajně svou oběť zatáhl do nedalekého polorozpadlého domu. Případ se stal podle německých kriminalistů v sobotu kolem deváté hodiny ranní, napsal deník Bild.

V prázdné budově čtveřice agresorek dívku svázala a opakovaně mlátila, několikrát i tyčí, uvedl web Radio Dresden. Kvarteto dobitou dívku po pěti hodinách týrání opustilo a zmizelo, jí se pak podařilo z ruin domu uprchnout. Zraněná vyběhla ven a vyhledala lékařskou pomoc. 

[chooze:article;value:547690]

Přivolané policii se krátce poté podařilo čtyři útočnice, které mají pocházet z Ukrajiny, vypátrat. Kriminalisté zahájili vyšetřování pro podezření z omezování osobní svobody a z těžkého ublížení na zdraví.

Co partu nezletilých děvčat k brutálnímu činu vedlo, není stále jasné. Zda útočnice a jejich oběť chodily do stejné školy, strážci zákona dosud nesdělili. Policie ale prověřuje i to, že si dívky vše nahrávaly na mobilní telefon. "Prověřuje i tuto možnost. Policisté jim všem proto zabavili jejich telefony," upřesnil pro Bild policejní mluvčí.

V Německu není tato kauza ojedinělá. V poslední době se tam stále častěji opakují otřesné případy kriminality mladistvých, kteří si své útoky natáčejí a později je zveřejňují na internetu. Podle německých policejních statistik se loni násilí mezi mladými lidmi dramatiky zvýšilo, a to především mezi migranty, dodal deník Bild.

Napadení dítěte na ulici přihlížely desítky lidí. Pomohl mu o pár let starší Honza (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.