Gangy zlodějů se zaměřily na kurýry. V Česku ukradly už statisíce korun

V Česku řádí gangy zlodějů vykrádajících auta profesionálních řidičů, především kurýrů. Pronásledují je nenápadně v autě a čekají na vhodný okamžik. Kromě bleskové krádeže či rozbití autoskel používají i jiné finty.

"Skládal jsem zboží ani ne deset metrů od auta. Auto jsem měl otevřené, ale pod kontrolou. Bohužel během 17 sekund mi zmizelo 100 000 korun," popisuje bleskurychlou krádež kurýr z Liberce Vladimír Včeliš. Okradli ho pak ještě podruhé. Ve druhém případě o 118 tisíc korun. Všechno teď musí splácet.

"Museli být někde za rohem, museli na mě číhat a vidět, jak pokládám peněženku mezi sedačky, protože v takové rychlosti by to nepřipravený zloděj nemohl prostě vzít. Telefon mi zůstal, moje peněženka taky. Šli vysloveně jenom po tržbě," dodává kurýr. Podobnou zkušenost mají i jeho kolegové.

[chooze:article;value:487644]

"V poslední době nám tyto případy docela narůstají. V současné době jich řešíme již třináct," potvrzuje krádeže Vladimíra Šrýtrová z liberecké policie. Podle policejního prezidia je ale problém ještě rozsáhlejší.

"Evidujeme vyšší desítky případů napříč celou republikou. Zaznamenali jsme vyšší počet skupin působících napříč celým územím," přiznal mluvčí vedení policie Jakub Vinčálek.

"Apelujeme na řidiče dodávek, aby si veškerou finanční hotovost, pokud to jde, brali vždy k sobě. Pokud ta možnost není, tak ať vždy vozidlo uzamknou, byť je to i jen na malou chvíli, a využívají třeba různé trezory," vzkazuje řidičům Šrýtrová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.