Gatesově předpovědi se v roce 1995 smáli. Teď se splnila do puntíku

V roce 1995 byl internet teprve v plenkách a jen málo vizionářů tehdy tušilo, jak velká budoucnost síť sítí čeká. Patřil mezi ně Bill Gates, který tvrdil, že digitální propojení celého světa ovlivní všechny sféry života.

Moderátor talkshow David Letterman tehdy vyjadřoval velkou skepsi. Navzdory tomu se zakladatel Microsoftu nenechal od svých sebevědomých tvrzení odradit. Vzpomínku na přelomový rozhovor přináší nyní web LADbible.

[chooze:article;value:455475]

​Navzdory smíchu z publika ale v rozhovoru, který je starý bezmála tři desítky let, vizionář rozvíjí své myšlenky a mimo jiné předpovídá, že internet bude místem určeným ke zveřejňování informací.

"Každý může mít svou vlastní domovskou stránku, budou tam společnosti, nejnovější zprávy. Je to divoké. Můžete posílat lidem elektronickou poštu. Jde o velkou novinku," vysvětloval vizionář.

[chooze:article;value:496345]

​S odstupem času je k smíchu spíše moderátor rozhovoru. "Slyšel jsem, že na internetu nebo na nějaké počítačové platformě budou vysílat zvukový přenos z baseballového zápasu. Já jsem si jen pomyslel: Říká vám něco rádio?" ptal se ironicky Letterman.

V dnešní době už je přitom poslech rozhlasových pořadů běžný například i prostřednictvím aplikací v mobilních telefonech.  

Bill Gates se jednoduše ukázal jako dobrý prognostik. To by mohlo upoutat více pozornosti i k jeho další předpovědi. Podle CNBC přirovnal umělou inteligenci už v roce 2019 k jaderné energii. A uvedl, že změní celou společnost velmi významným způsobem. V posledních měsících začíná být téma umělé inteligence velmi aktuální mimo jiné v souvislosti s rozvojem služby ChatGPT.

Bill Gates se rozvádí s manželkou Melindou, pár byl spolu 27 let (5/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.