George projevil o korunovaci velký zájem. Dostal speciální úkol a lekce od Kate

[chooze:gallery;value:28909]

Přípravy na korunovaci pomalu vrcholí a kromě krále se na ni chystají i další členové královské rodiny. Velkou roli zastane i devítiletý princ George, a tak se důkladná příprava týká i jeho.

George totiž během korunovace bude mít roli pážete. V korunovačním průvodu by měl podle deníku Mirror nést meč, který má symbolizovat ochranu krále. Ze čtyř pážat, kteří krále doprovodí, bude George nejmladší.

Georgovi tak možná i proto začala striktní výuka. Podle expertky na královskou rodinu Ingrid Sewardové Kate výuku zahájila už o velikonočních prázdninách a kromě George s průběhem korunovace seznámila i osmiletou Charlotte a pětiletého Louise.

[chooze:article;value:500990]

Kate pak mělo být prý doporučeno, aby do Georgovy výuky zakomponovala i on-line prohlídku Westminsterského opatství, ve kterém se korunovace uskuteční. "Pokud si dokáže představit, kam má jít a co má dělat, sníží to nervozitu, kterou by jako nejmladší páže mohl cítit," řekla expertka.

Navzdory Georgově nízkému věku ho král a královna prý vybrali poté, co sám projevil o korunovaci velký zájem. Podle deníku Daily Mail tím byli Kate a William dojati. Chtěli se ale ujistit, že malý princ svou roli zvládne.

Společně s Georgem roli pážat zastanou vnuci královny Camilly – 13letá dvojčata Gus a Louis Lopesovi a 12letý Freddy Parker Bowles. Kromě vnuků má Camilla ještě dvě vnučky – 15letou Lolu a Elizu.

Slavnostní ceremoniál korunovace nového britského panovníka budete moci v sobotu sledovat od 7:55 ve speciálním vysílání Víkendové Snídaně a pak živě v komentovaném vysílání na televizi Nova, TN Live a na Voyo.   

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.