Gérard Depardieu skončil ve vazbě. Dvě ženy ho viní ze sexuálního napadení

[chooze:gallery;value:35725]

​Představitele Obelixe zadržela v pondělí ráno francouzská policie. Podle tamního deníku Le Pariesen dvě ženy tvrdí, že je Depardieu osahával během natáčení. Incidenty se měly odehrát při vzniku snímků od Jeana-Pierra Mockyho v roce 2014 a filmu Jeana Beckera v roce 2021. Po několikahodinovém výslechu herce policisté propustili na svobodu.

Jedna z údajných obětí se v rozhovoru pro tisk svěřila, že jí v době údajného incidentu bylo pouze 24 let. Herec jí měl dlaně pokládat po celém těle a osahávat ji. Celý zážitek ji prý stále pronásleduje.

[chooze:article;value:429325]

Druhá z údajně napadených žen pracovala během natáčení jako scénografka. Herec ji měl v jednom z momentů drsně chytit za pas a začít ji osahávat a mačkat prsa. U toho jí měl šeptat sexuální návrhy. "Strčím ti svůj **** do tvé ku***y," zveřejnila údajná slova herce televize BFM TV. Po jejím odmítnutí ji měl herec celý zbytek natáčení nazývat dě***u.

Depardieu čelí i vyšetřování za znásilnění a sexuální napadení herečky Charlotte Arnouldové. Herce ze sexuálního násilí a obtěžování viní i řada žen ze zahraničí. Filmová hvězda však jakékoliv nařčení odmítá. "Nikdy, nikdy jsem nezneužíval ženu," řekl v říjnu loňského roku.

O tématu mluvil na TN Live filmový publicista Kamil Fila:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.