Gitschberg Jochtal – zábava nejen na sjezdovkách

Středisko Gitschberg Jochtal je tvořené dvojicí propojených areálů a patří mezi nejrychleji se rozvíjející v celých Dolomitech. Díky tomu, že disponuje sjezdovkami všech úrovní je ideální volbou jak pro zkušené lyžaře, tak pro rodiny s dětmi.

​„Gitschberg Jochtal nabízí nadstandardně moderní přepravní zařízení a skvěle upravované tratě. Rozsáhlý a neustále modernizovaný systém umělého zasněžování zaručuje vynikající sněhové podmínky po celou zimní sezónu,“ říká Jan Bezděk, mluvčí cestovní kanceláře NEV – DAMA.

​Také lanovky procházejí neustálou renovací. Před několika lety došlo k propojení sousedních skiareálů Gitschberg a Jochtal, jež oba výrazně zatraktivnilo. Na úbočí Gitschbergu se nyní připravuje dalších 15 km nových sjezdovek okolo horské chaty Moser Hütte, v provozu budou pravděpodobně již od příští sezóny.

Strach z přemrštěných cen přesto není na místě. Středisko naopak patří mezi nejekonomičtější alternativy ze zimních center oblasti Jižního Tyrolska.

Na své si tu přijdou i milovníci gastronomie. Mohou zvolit velkokapacitní moderní restaurace u horních stanic kabinkových lanovek nebo vsadit menší a útulnější horské chaty, které jsou rozeseté podél sjezdovek a servírují vyhlášené tyrolské pochoutky.

Mimořádně barvitá je zde však i paleta polyžařského vyžití. Široká infrastruktura oblasti zaručuje doslova nepřeberné možnosti – bazény, bruslení, curling, saně tenis, squash, bowling, jízdu na koni či na běžkách.

Nedávné i plánované mohutné investice do lyžařské infrastruktury i ubytování postupně proměňují oblast Gitschberg Jochtal z tajného tipu na etablovanou rodinnou destinaci, která každoročně láká stále více návštěvníků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.