Green Deal změníme, říká Dostálová. Bude to evoluce, plánuje Vondra

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš k evropským volbám prohlásil, že je nutno revidovat Green Deal. Nově zvolená europoslankyně hnutí Klára Dostálová nyní řekla, jak si tuto revizi představuje. "Zaprvé je potřeba se podívat na reálnost Green Dealu jako takového. Musíme v Evropském parlamentu reflektovat aktuální dění ve světě," řekla ve vysílání Televizních novin.

"Jsme po covidu, jsme po energetické krizi, je válka na Ukrajině a ty cíle Green Dealu na rok 2035, nebo nové cíle pro rok 2040, které má Evropská komise, jsou prostě nereálné," dodala s tím, že toto bude první věc, kterou budou chtít europoslanci za ANO v europarlamentu otevřít.

V dalším kroku pak chtějí revidovat už schválená nařízení. "Každé nařízení má v sobě revizní klauzule. Je potřeba tato nařízení, jako je například zákaz spalovacích motorů a podobě, vyhodnotit a přijít s nějakým reálným řešením, aby si spotřebitel vždycky mohl vybrat," prohlásila Dostálová dále.

[chooze:article;value:559394]

Podle staronového europoslance ODS Alexandra Vondry k nějakým změnám skutečně dojde. "Nečekám revoluci, ale evoluci směrem k racionálnější politice, zejména v oblast Green Dealu tak, aby to nelikvidovalo konkurenceschopnost Evropy," nechal se slyšet.

"Myslím si, že posun doprava v novém europarlamentu bude příznivým větrem pro to, abychom mohli společně obhájit české zájmy," doplnil.

Dostálová považuje za priority v tomto volebním období, kromě revize Green Dealu, také kroky ke snížení cen energií a změnu migračního paktu. I Vondra, považuje za svou prioritu revizi Green Dealu, dále podporu jaderné energetiky a pokračování evropské podpory Ukrajiny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.