Gretě Thunbergové hrozí zákaz vstupu do Německa. Kvůli podpoře Palestiny

Prorok, zachránkyně klimatu nebo přirovnávaná ke Kristu. To byla pro Němce ještě před pár lety mladinká švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová. Snad nikde zakladatelka klimatického hnutí Fridays for Future nesklízela větší obdiv než právě v Německu. Tehdejší kancléřku Angelu Merkelovou vyzvala, aby byla statečná a stala se lídrem v krizi. A ta poslouchala, i když ji Thunbergová zasypala výtkami a výčitkami.

Nadšení z ikony klimatického hnutí ve světě ale postupně opadá. A asi nejvíc v Německu. Aktivistka se totiž netají svou podporou Palestiny a svět častuje leckdy antisemitskými výroky. Do Berlína dorazila v den, kdy si svět připomínal výročí masakru spáchaného Hamásem v Izraeli, zahalena v arabském šátku a účastnila se demonstrace na podporu Palestiny. "Německo umlčuje a vyhrožuje aktivistům, kteří vystupují proti okupaci Palestiny za účelem genocidy," prohlašovala Thunbergová.

[chooze:article;value:539871]

​"V Německu není místo pro ty, kdo nenávidí Židy. Nikdo, kdo sem přichází agitovat proti Izraeli a očerňovat naši policii, nemá v Německu místo," pronesl mluvčí pro místní politiku Alexander Throm.

Throm proto požaduje, aby Německo Thunbergové zakázalo vstup do země. A ruce pryč od ní dávají dokonce i politici ze strany Zelených. Ozývají se hlasy, že Německo si kvůli své minulosti nemůže dovolit podporovat někoho, kdo má antisemitské názory.

Když ve svých 16 letech Thunbergová na klimatickém summitu OSN v New Yorku v téměř hysterickém projevu nařkla světové lídry z toho, že jí svým nezájmem o klima ničí dětství i budoucnost, začalo se nahlas mluvit o jejích psychických problémech. Thunbergová trpí Aspergerovým syndromem, vyznačujícím se problémy s navazováním mezilidských vztahů, a ve Švédsku se už léta mluví o tom, že ji k aktivismu přivedli rodiče v honbě za slávou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.