Grilovací sezóna běží naplno. Šéfkuchař Punčochář radí, jak na přípravu masa

K tomu, aby bylo kuře na grilu šťavnaté a křupavé, stačí podle šéfkuchaře Jana Punčocháře jen pár triků. "Když pečete na grilu celý kuře a děláte ho na dřevěným uhlí, je skvělý ho udělat tak, aby vonělo kouřem, ale zároveň zůstalo šťavnatý. Máte dvě varianty, jak ho naložíte. Buď nasolíte pěkně zevnitř i na povrchu a dáte do lednice na takových 20 až 24 hodin, nebo je dobrý si udělat roztok z 800 gramů soli a 10 litrů vody," radí Punčochář. 

Docílit šťavnatosti se dá i jiným způsobem. Bude vám k tomu stačit obyčejná plechovka piva. "Kuře se nasadí na plechovku s pivem. Plechovka je otevřená a jak se zahřívá, pivo se vypařuje a dostává se dovnitř ta chuť toho piva. Kuře zůstane šťavnatý," pochvaluje si šéfkuchař. 

[chooze:article;value:506654]

​A co takhle kuřecí prsa? Zní to jako klasika, ale když si je připravíte poctivě s kostí a kůží, dosáhnete podle Jana Punčocháře delikatesy. "Ta kůže dostává do masa chuť a drží ji šťavnatou, takže já mám nejradši, když koupím celý kuře. Vykostíte to, necháte tam nějakou kostičku a hlavně tu kůži," doporučuje. 

Kuřecí prsa marinujte v jogurtu a nechte působit klidně i 24 hodin v lednici. "Maso je křehčí a šťavnatější. Potom ho osolím, dám citronovou kůru, bylinky," vysvětluje Punčochář. 

Až se s rodinou nebo přáteli sejdete u grilu, myslete také na to, abyste v těchto parných dnech skladovali maso neustále v chladu. Předejte tak případným zdravotním problémům.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.