Groteska s kokainem pokračuje. Ať si Babiš zajde na testy, vyzval Bartoš

Rok 2023, obstrukce ve Sněmovně a kokain na pánských toaletách – tak minulou středu odstartovala na české politické scéně drogová kauza. "Jejich předseda je symbol šňupání. My určitě ne," prohlásil Babiš v pátek ve Sněmovně na adresu předsedy Pirátů Ivana Bartoše.

Předseda Pirátů tohle nařčení odmítl a rozhodl se přinést důkazy. Bartoš v pondělí ráno zamířil do Všeobecné fakultní nemocnice, aby se nechal otestovat na drogy. Testy na přítomnost marihuany, opiátů, amfetaminu a kokainu byly negativní.

Babiš se ale prý nemá za co omlouvat. "Oni tu nálepku mají, takže já jsem neřekl nic špatného. Zkrátka Piráti stále usilují o legalizaci například marihuany nebo dalších drog, takže žádné pomvluvy to nejsou a nevím, proč to vůbec řeší. Zkrátka oni mají takovou nálepku a já to tak mám, že když ho vidím, tak si na to vzpomenu. Teďka je čistý, já jsem mu pogratuloval, že se zbavil té závislosti," uvedl Babiš.

[chooze:article;value:558559]

​"Ať si pan poslanec Babiš a jeho lidé dojdou na testy. Já drogy neberu a alkohol nepiju. Jeho pomluvy jiných je jeho styl a vizitka jeho způsobu uvažování. Několikrát se musel ze soudního rozhodnutí Pirátům omlouvat, nebo stahovat své dřívější pomluvy," připomněl Bartoš.

"Stává se z toho spíše groteska, která má potenciál v podstatě snížit důvěru občanů v politiku jako takovou. Spíše by se měli věnovat volební kampani, protože nás čekají volby do Evropského parlamentu a neodvádět pozornost v podstatě řekněme malichernostmi, které nejsou až tak důležité pro občany," zhodnotil politolog Milan Školník.

Třeba hnutí STAN a KDU-ČSL nehodlají hromadně testovat své poslance. Piráti to nechali na dobrovolné bázi. Ochranka prý s kokainem spojovala ředitele kanceláře předsedkyně sněmovny Petra Pelce z TOP 09. Ten už test, který vyšel negativně, podstoupil v pátek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.