Guru Jára jde do českého vězení. Sérii o zneužívání žen při rituálech najdete i na Voyo

[chooze:gallery;value:28252]

​Po vůdci sekty Jaroslavu Dobešovi pátrala česká policie i Interpol od roku 2012. Takzvaný guru Jára je odsouzený za několik znásilnění a zneužívání žen na pět a půl roku za mřížemi. Ve středu policie oznámila, že se ho konečně podařilo eskortovat z Filipín do Česka.

Právě případy sexuálních napadení žen v rámci ezoterických rituálů se inspirovala minisérie Guru, kterou můžete zhlédnout pouze na Voyo. Příběh sleduje mladou maminku Alici, která se rozhodne nahlásit znásilnění, ke kterému došlo při seanci v jógové skupině pod vedením lektorky Kláry a guru Marka.

[chooze:article;value:517055]

​Alice je ve složité životní situaci, se svým expartnerem bojuje o malou dceru Emmu a upíná se právě k "terapeutickým" lekcím jógy. Po nahlášení znásilnění se Alice dostává do situace ještě složitější než předtím. Tvůrci v příběhu ukazují také téma zneužití nadřazeného postavení ke znásilnění či jinému sexuálnímu útoku.

V minisérii můžete sledovat silné herecké výkony Vojty Kotka a Anny Fialové, které doplňují další herecké hvězdy jako Vasil Fridrich nebo Zuzana Stivínová. Režie závažného tématu se chopil Biser A. Arichtev. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.