Hádka o špatných mandarinkách. Kontrolovali jsme kvalitu jídla v Benešově

Naše kroky jako první zamířily do Kauflandu, který se nachází hned u vjezdu do Benešova. Jdeme k prvním regálům, kde je ovoce.

"Citrony úplně v pořádku. I zespoda nic tam vlastně není. Stejně tak i grapy," hlásila reportérka TV Nova. "Hroznové víno v akci. A tady už je dokonce plíseň," pokračovala.

V dobrém stavu byly papriky, skvěle dopadla i kořenové zelenina. Plíseň jsme objevili u rajčat. Celá přepravka za 80 korun v akci byla shnilá. Prohlédli jsme ale další a zřejmě se to týkalo jen jedné.

[chooze:article;value:498069]

Nechali jsme si proto zavolat vedoucí provozovny. "Děkuji za upozornění, já to okamžitě stáhnu," řekla.

A jak personál Kauflandu slíbil, tak udělal. S opačným přístupem se ale setkáváme v nedalekém Lidlu. Přestože většina zeleniny i ovoce byla v pořádku, nedostatky jsme objevili u mandarinek.

Jedna ze zákaznic zrovna nadávala, že jsou ve špatném stavu. "Tyhle mandarinky ale nejsou špatné. No jasně, že ne. To není špatná mandarinka," tvrdila vedoucí.

Zbytek košíku, ve kterém jsme měli nekvalitní ovoce a zeleninu, personál prodejny nezajímal.

[chooze:article;value:497313]

Šli jsme zkontrolovat i nedaleký Penny market. Tam bylo ovoce i zelenina za plnou cenu v pořádku. Ve slevě byla pak třeba rajčata, ještě zelená, nebo okurky za akčních 10 korun.

Tady jsme se setkali s podobným přístupem jako v první prodejně. I přesto, že se jedná o zlevněné zboží, personál některé potraviny ihned stahuje z regálů.

"Já to hned stáhnu, to dovysaju a dám to do odpisu. Děkujeme," slíbila zaměstnankyně.

Na konec se ale divíme také tomu, že pracovníci stahují i ovoce, které je v pořádku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.