Hájila Kajínka, stála proti Kramnému. Teď Slámová drsně zaútočila na Vémolu a jeho Lelu

[chooze:gallery;value:30832]

​Přišla o drápy a ponese si kvůli tomu doživotní následky, domnívají se odborníci. I několik dní po zabavení tygřice Karlose Vémoly budí případ vášně. Šelmě chybí drápy. Nyní už bývalý majitel zvířete se hájí tím, že drápy nechal odstranit kvůli zdravotním potížím.

Kritici naopak tvrdí, že drápy mohly zmizet kvůli tomu, aby tygřice nikomu neublížila při mazlení. "Kvůli chirurgickému odstranění všech drápů na předních končetinách bylo zvíře trvale zmrzačeno," tvrdí na facebooku Zoo Liberec. A příspěvek sdílela advokátka Klára Long Slámová.   

[chooze:article;value:532175]

​"Prostě Vémola je prase, byl prase a prasetem zůstane. A ta jeho zero nádhera, která se honosí kožichy zabitých zvířat, je stejné prase," vložila se do případu právnička a narážela i na oblibu bojovníkovy manželky v nošení oděvů vyrobených z pravé kožešiny.

Na případ zabavené tygřice reagovala také Unie českých a slovenských zoologických zahrad. "Vzhledem k tomu, že zvíře bylo současným majitelem (Vémolou, pozn. red.) nabyto nelegálně, bez platných dokumentů a bylo drženo v neschválených a pro druh zvířete v naprosto neodpovídajících podmínkách, plánované kroky a vydané stanovisko ministerstva životního prostředí plně podporujeme," uvedla unie ve svém prohlášení.

Není to poprvé, co advokátka Slámová reaguje na mediálně známé kauzy. Dříve například působila jako zmocněnkyně rodiny obětí z případu Petra Kramného. Ten byl odsouzený za vraždu své manželky Moniky a dcery Kláry. Obě zemřely v hotelovém pokoji během dovolené v Egyptě. Známá právnička byla rovněž jednou z mnoha obhájců v případu Jiřího Kajínka. Ten byl nejprve odsouzen za vraždu a později dostal milost od prezidenta Miloše Zemana.

Karlos Vémola promluvil o konci kariéry. V plánu je i stěhování Vémolandu (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.