Hamás propustil dalších 12 rukojmí. Dostane za ně 30 palestinských vězňů

V pořadí pátou skupinu rukojmí, které teroristé z Hamásu unesli při útoku na Izrael 7. října, se podařilo dostat na svobodu. Členové Hamásu je propustili v úterý v rámci dohodnuté výměny zajatců. Propuštěná rukojmí si převzal Červený kříž, který je dopravil do bezpečí.

Při nájezdu zajali teroristé 240 lidí a dalších 1 200 povraždili, píše agentura Reuters. Z nich se ze zajetí podařilo dostat 93 lidí. Z velké části šlo o občany jiných států, například Američany nebo Thajce. Dvě z rukojmí, která teroristé v úterý propustili, pochází z Thajska.

[chooze:article;value:530674]

​Izrael výměnou za rukojmí předá Hamásu ze svých věznic 30 palestinských vězňů. Jednat se má o 15 žen a 15 mladistvých. Kromě nich už Izrael pustil při dřívějších výměnách 150 dalších vězňů , uvádí portál Times of Israel.

Výměna proběhla jako součást příměří, které v současnosti platí mezi Izraelem a teroristy. Původně mělo příměří trvat pouze čtyři dny, díky výměnám zajatců ale obě strany klid zbraní prodloužily. Izrael je ochotný příměří prodloužit o den za každých deset propuštěných rukojmí.

Prodloužení příměří potvrzeno. Hamás by mohl propustit dalších 20 rukojmí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.