Hanka mi s ní hodně pomohla, řekl Margita k nově vydanému klipu

"Vzniklo to tak, že Štefan mě oslovil, jestli bychom spolu natočili duet, což samozřejmě nešlo vůbec odmítnout, protože on už jednou tuhle píseň nazpíval, a dostal za ni dokonce Zlatou desku a byla nesmírně úspěšná. Tak pak ho napadlo, že by bylo krásné mít k ní i videoklip, a natočili jsme, myslím si, krásný duet," popsala Kovaříková.

"Tak to je tak, když se podíváte na Martičku, tak bylo jasné, že musí být v klipu. Zavolali jsme pak Dana Hádla, kde jsme vlastně dotáčeli ten duet, a musím se teda přiznat, že Marta to prostě nazpívala za 15 minut, což je úžasné. Vybírali jsme s Martičkou, kterou písničku bychom natočili jako duet, tato se nejvíc hodila. Pak jsme oslovili pana režiséra, který, myslím, udělal krásný klip," nešetřil komplimenty Margita.

[chooze:article;value:522266]

​Klip natáčel režisér Ondřej Urbanec. Jak zmínil Margita, právě Urbanec pracoval i na posledním hudebním klipu Hany Zagorové. Kovaříková popsala také zajímavost z natáčení. "Měli jsme takový adrenalin ještě den před natáčením, měli jsme vybraného jaguara, starého veterána, auto z 30. let, nádherného. A večer zajížděl na lokaci do studia, a když tam najížděl, tak cestou ho nabourali. Takže jsme vlastně zůstali úplně bez auta a za jedinou noc se povedlo Ondrovi Urbancovi sehnat úplně nového, jiného jaguara z 69. roku, který byl taky nádherný," řekla.

Nazpívat píseň nebylo pro Margitu úplně jednoduché. Prý mu ale hodně pomohla jeho zesnulá manželka: "Šanson nemůžete zpívat jako operní árii. A když jsem točil tuto desku, tak hodně mi pomohla ještě Hanka, která k tomu šansonu měla velice blízko. Ona když poslouchala, jak jsem se učil doma, tak mě upozorňovala 'Tohle takhle' a 'Uber a nezpívej plným hlasem'."

A o čem píseň Intimity je? "Je to vlastně takové drama, rozchod dvou milenců, kteří se nesmírně milovali, ale začíná to skřípat a všechno to nakonec dopadá špatně," přiblížila Kovaříková.

[chooze:article;value:519254]

​Zpěváci také promluvili o tom, co chystají na příští rok. "Bude to velký rok. Jedu dvakrát do Ameriky, chystám spoustu koncertů, chystám koncerty právě k desce těchto lidových písní. Takže spousta, spousta krásných věcí a také připravuju, co se budete už divit, je to teda za tři roky, ale už připravuju obrovský a veliký koncert. Nemůžu představit, kde bude, ale bude na krásném místě, protože mi je 67, takže k sedmdesátinám," řekl Margita.

Štefan Margita také na Kovaříkovou prozradil, že se zřejmě vydá do USA. "Dostala jsem krásnou pracovní nabídku do Ameriky, do New Yorku, ale ještě zvažuji, ještě není rozhodnutí definitivní. Bylo by to na delší dobu. Jelikož mám doma malou holčičku, úžasného manžela, tak přece jenom je to velký krok," upřesnila Kovaříková.

Podívejte se na klip k písni Intimity:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.