Moderní bydlení

Harrisová vytáhla proti Trumpovi trumf, zveřejnila podrobnosti o svém zdraví

Americká viceprezidentka Harrisová se těší "vynikajícímu zdraví", trpí jen sezónní alergií a občasnou kopřivkou a je mírně krátkozraká, uvedl podle CNN její lékař Joshua R. Simmons ve zprávě, kterou zveřejnil Bílý dům.

Prezidentská kandidátka nosí kontaktní čočky a občas užívá běžné léky proti alergii a oční kapky. Po úspěšné léčbě pomocí imunoterapie si většinou vystačí s nosním sprejem. Její tlak 128 na 74 je v pořádku, stejně jako hladina cukru či cholesterolu v krvi.

[chooze:article;value:578322]

​Harrisová se stravuje velmi zdravě, nekouří a alkohol pije jen velmi střídmě a příležitostně. Její matka zemřela na rakovinu tlustého střeva, proto se pravidelně podrobuje kolonoskopii a každý rok chodí na mamograf. Podle lékaře má "fyzickou a duševní odolnost" potřebnou k výkonu funkce prezidentky a vrchní velitelky amerických ozbrojených sil.

Takto podrobné informace o svém zdraví zveřejnila 59letá Harrisová poprvé. Jde o zjevnou snahu ukázat voličům, že je mladší, zdravější a pro úřad prezidenta způsobilejší než 78letý Trump. Obrací se tak karta, kdy republikáni kvůli pokročilému věku útočili na Joea Bidena před jeho odstoupením z volebního klání.

Po zveřejnění zprávy Harrisová dle očekávání upozornila na Trumpovu neochotu poskytnout podrobné informace o svém zdraví, což je podle ní dalším příkladem netransparentnosti.

[chooze:article;value:576179]

​Trumpův mluvčí Steven Cheung reagoval prohlášením, že exprezident dobrovolně zveřejnil údaje o svém aktuálním stavu od osobního lékaře i lékaře, který ho ošetřoval po pokusu o atentát. Podle nich je Trump v "perfektním a výborném" zdravotním stavu, aby mohl vykonávat úřad hlavy státu.

Zprávy Trumpových lékařů však neobsahují žádné podrobnosti například o jeho váze, krevním tlaku a hladině cholesterolu, uvedla agentura AP. Rovněž tak ani výsledky jakýchkoliv testů, které by tvrzení lékařů podpořily.

Donald Trump si připomněl atentát. Podpořil jej Elon Musk (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.