Harry a Meghan porušili starou tradici. Archie a Lilibet mají nové jméno

[chooze:gallery;value:30714]

​Britský princ Harry a jeho manželka Meghan tento týden spustili své nové webové stránky, které nahradily původní web Archewel. Ty vzbudily velkou pozornost, protože odhalují zajímavé věci. Vyšlo také na povrch, že jejich děti už nepoužívají tradiční královské příjmení Mountbatten-Windsor, píše web The Times.

Nové stránky se nazývají jednoduše Sussex.com podle titulu, který Harry a Meghan po svatbě používali. A právě Sussex je také nové příjmení 4letého Archieho a 2leté Lilibet. Ke změně mělo dojít po loňské korunovaci krále Karla III. 

[chooze:article;value:541641]

​Příjmení Mountbatten-Windsor se přitom v královské rodině používá od roku 1960 a jde o kombinaci příjmení bývalé královny Alžběty II. a jejího manžela Philipa. Používá se přímými potomky Alžběty II., kteří nemají královské oslovení ani tituly. Tedy například právě Archie a Lilibet. 

Stránky budí pohoršení

Experti upozorňují, že Harry a Meghan na svých stránkách používají své královské tituly, tedy vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Tituly by přitom měli používat jen aktivně pracující členové královské rodiny a nikdy navíc ve spojení s komerčními účely. Královských povinností se manželé vzdali před čtyřmi lety a odstěhovali se do Kalifornie. Královna Alžběta II. jim sice tehdy tituly nechala, nesměli je ale oficiálně používat. To ovšem nyní porušili.

Nový web je podle některých plivnutím do tváře zesnulé královně. Podívejte se na informace o novém webu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.