Harry a Meghan prolomili mlčení. Zveřejnili důležité prohlášení

[chooze:gallery;value:33230]

​Spojené státy americké čekají v listopadu důležité volby. Američané si po čtyřech letech zvolí nového prezidenta, kterým bude buď exprezident Donald Trump, nebo současná viceprezidentka Kamala Harissová. 

K volbám se v poslední době vyjádřila i řada celebrit, například populární zpěvačka Taylor Swift. Americká hvězda naprosto jasně podpořila kandidátku demokratů Harrisovou. Nyní mlčení prolomil i princ Harry a jeho manželka Meghan, uvedl britský deník The Sun

Právě na tento týden totiž připadl Národní den registrace voličů. Harry a Meghan proto přiměli svůj tým Archewell, aby se zapojil do psaní dopisů. Zaměstnanci tyto dopisy rozeslali neregistrovaným voličům, aby je povzbudili k účasti v nadcházejících prezidentských volbách.

[chooze:article;value:574346]

​"Hlasování není jen právo; je to zásadní způsob, jak ovlivnit osud našich komunit," stojí mimo jiné v prohlášení. "V nadaci Archewell si uvědomujeme, že občanská angažovanost, bez ohledu na politickou stranu, je jádrem spravedlivějšího světa. Účastí na iniciativách, jako je tato, se snažíme posílit poselství, že na každém hlasu záleží. Společně se ujistěte, že každý oprávněný volič je informován a má pravomoc podílet se na utváření budoucnosti Ameriky," pokračuje text.

Koho volit?

Sussexovi se ve svém prohlášení takticky vyhnuli podpoře konkrétního kandidáta a zůstali veřejně neutrální, uvedl The Telegraph. Stejně tomu bylo i v roce 2020, kdy byli ale i tak obviněni z podpory Joea Bidena.

Pár tehdy označil prezidentské volby za "nejdůležitější v našem životě" a Harry vyzval voliče, aby "odmítli nenávistné projevy, dezinformace a on-line negativitu". Tyto komentáře byly považovány za útok na Donalda Trumpa, který tehdy řekl, že není fanouškem Meghan.

Sussexové byli kvůli tomu obviněni z "porušení" podmínek jejich odloučení od britské královské rodiny. Harry a Meghan se totiž po odchodu z královské rodiny zavázali "zastávat hodnoty Jejího Veličenstva". To se vylučuje s politickými aktivitami, protože členové královské rodiny musí být politicky neutrální. 

V důsledku toho kritici vyzvali královskou rodinu, aby pár zbavila titulů, a označili chování vévody a vévodkyně za "nevhodné". Královská rodina se k věci odmítla vyjádřit. "Vévoda není pracujícím členem královské rodiny a jakékoli komentáře, které učiní, jsou osobní," řekl tehdy mluvčí Buckinghamského paláce.

Chce se princ Harry vrátit do Británie? Poslechněte si názor odbornice (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.