Harry je zpátky ve Velké Británii. Skončil bez domu i bez rodiny

[chooze:gallery;value:32730]

​​Princ Harry ve čtvrtek dorazil do Velké Británie, aby se zúčastnil letošního udílení cen WellChild Awards, což je charitativní organizace, se kterou je princ silně spojen již více než 15 let. Navíc na pátek připadá první výročí úmrtí Harryho babičky, královny Alžběty II. Na první pohled jde o dokonalou příležitost, jak zakopat válečnou sekeru mezi Harrym a zbytkem rodiny. Opak je ale pravdou.

​Harry do Británie přiletěl úplně sám, tedy bez manželky Meghan a bez čtyřletého Archieho a dvouleté Lilibet. Během své návštěvy se navíc vůbec nesetká s otcem Karlem III. ani s bratrem Williamem. Nezúčastní se ani žádné oficiální akce na počest zesnulé královny.

Během svého proslovu na charitativní akci ale princ na svou babičku zavzpomínal, uvedl deník The Sun. "Jak víte, nemohl jsem se minulý rok zúčastnit předávání cen, protože moje babička zemřela. Pravděpodobně ale také víte, že ona by byla první, kdo by trval na tom, abych byl tady s vámi všemi, místo abych jel za ní. A to je přesně důvod, proč přesně vím, že se na nás dnes večer dívá svrchu a je šťastná, že spolu i nadále ukazujeme tak neuvěřitelnou komunitu," řekl princ ve své řeči. 

Přišel o dům

Harry během své návštěvy v Británii musí řešit řadu praktických problémů. Jde totiž o jeho první návrat do vlasti od doby, kdy mu byl odebrán dům Frogmore Cottage. Nemovitost byla dána Harrymu a Meghan jako svatební dar od zesnulé královny, ale Sussexové v ní žili jen něco málo přes rok, než opustili Velkou Británii. Za nákladné peníze ji ale ještě předtím stihli předělat. 

Zda královská rodina Harrymu povolila ubytovat se v některém z královských apartmánů nebo si princ musel zaplatit hotel, není jasné.

[chooze:article;value:520885]

​Harry si navíc také musel zajistit vlastní soukromou ochranku, protože už nemá nárok na automatickou policejní ochranu, připomíná deník The Mirror.

Harry míří do Německa

Princova návštěva Velké Británie je jen velmi krátká, protože už v sobotu 9. září se účastní akce v německém Düsseldorfu, kde bude zahajovat Invictus Games, což je mezinárodní sportovní událost určena pro zraněné vojáky. Právě tam by ho měla doplnit i Meghan, což by znamenalo, že se pár po hodně dlouhé době společně objeví v Evropě na veřejnosti. 

Jen den před zahájením akce se ale objevily spekulace, že bývalá herečka nakonec možná nedorazí. Oficiální průvodce po hrách v Německu totiž původně uváděl, že Meghan vystoupí na pódiu na závěrečném ceremoniálu. V samostatném seznamu na webu ale není o Meghan žádná zmínka. "Podrobný rozvrh" naznačuje, že ji nahradí německá moderátorka Hadnet Tesfaiová, uvedl web DailyMail.

Většinu svého života strávila královna Alžběta II. po boku svého manžela. Podívejte se na průřez jejich společného života:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.