Harry může přijít i o domov v USA. Úřady mu mohou sebrat povolení k pobytu

Princi Harrymu hrozí, že přijde i o svůj druhý domov ve Spojených státech. Imigrační úřady by mu totiž mohly odebrat povolení k trvalému pobytu. Při veřejném rozhovoru s terapeutem Gaborem Matem připustil, že si poslední dobou zahrává s drogami. "Začal jsem to zkoušet rekreačně, ale následně jsem si uvědomil, jak mi to prospívá," svěřil se podle portálu Mirror princ Harry.

"Řekl bych, že v tuto chvíli je to pevná část mého života, která mě změnila k lepšímu a pomohla mi vyrovnat se s traumaty a bolestí z minulosti. Zmizelo ze mě vše špatné a přineslo mi to pocit uvolnění a lehkosti," přiznal podle webu Skynews vévoda ze Sussexu. Užívá prý hlavně konopí a šamanský nápoj zvaný ayahuasca, který mění smyslové vnímání a zintenzivňuje emocionální prožitky.

[chooze:article;value:493095]

Jenže americké imigrační úřady jsou v otázce užívání drog velmi striktní, zvlášť pokud se jedná o občana jiného státu. Podle britského moderátora Pierse Morgana by tak Harryho mohlo veřejné přiznání přijít velmi draho. Kdyby vycestoval, vévodovi by mohl být odepřen vstup do země. Úřady by mu dokonce mohly zrušit jeho stávající vízum.

Americké imigrační úřady mohou cizincům odepřít vstup do země ze zdravotních důvodů či kvůli páchání trestné činnosti. Podle manuálů amerického Úřadu pro občanství a přistěhovalectví jsou žadatelé, u kterých je zjištěno, že užívají drogy či na nich jsou závislí, nepřípustní. "Osoby, které přiznají, že se dopustily činů, které porušují jakýkoliv zákon či nařízení USA či jejich spojeneckých zemí, jsou zamítnuty," platí podle londýnské právní kanceláře Chavin zabývající se americkými imigračními zákony.

Nutno dodat, že v Kalifornii je užívání marihuany legální. Horší je to s ayahuaskou. Ta je povolena jen v některých městech, jinde je povolena jen pro náboženské rituály.

[chooze:article;value:493602]

"Není divu, že popularita prince Harryho na obou stranách Atlantiku prudce klesá. Vévoda dal Britům další důvod, proč ho nechtít na korunovaci a úplně s ním skončit," dodal Piers Morgan. Pokud princ Harry přijde o svůj nový domov v USA, vypadá to, že ani v Anglii už není vítán.

Definitivní konec Meghan a Harryho v Británii. Král jim odebral jejich sídlo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.