Moderní bydlení

Harry poslal v rozhodující chvíli SMS bratrovi. Reakce Williama ho zdrtila

[chooze:gallery;value:29976]

​Spory mezi princem Harrym a zbytkem královské rodiny významně narušily vzájemnou komunikaci i v době, kdy umírala Harryho babička Alžběta II. Ve své knize Voyage Around the Queen o tom podle portálu Express píše britský autor Craig Brown.

Harryho se prý nejdříve snažil kontaktovat jeho otec, princ Charles (dnes král Karel III.), aby mu řekl, že Alžbětě není dobře. Harry mu to ale málem ani nezvedl. Neznal totiž číslo, ze kterého mu Charles volal.

Později pak Harrymu přišla krátká SMS od Williama: "Babiččino zdraví se zhoršilo." Když chtěl ale Harry zjistit, jestli rodina míří na královnin milovaný hrad Balmoral ve Skotsku, kde Alžběta trávila své poslední dny, nepřišla mu žádná odpověď.

[chooze:article;value:570052]

"Okamžitě jsem poslal Willymu SMS, abych se zeptal, jestli on a Kate letí na sever, a pokud ano, kdy? Ale nepřišla žádná odpověď," vzpomínal na těžký moment ve svém životopise Spare sám Harry. Až později se měl s Harrym spojit sám Charles, který svému synovi sdělil, aby na skotský hrad dorazil sám, bez své ženy Meghan, protože "nechce mít kolem královny příliš mnoho lidí".

Královna nakonec zemřela 8. září 2022 ve věku 96 let. Téměř do poslední chvíle ale byla aktivní. Jak připomíná deník Daily Mirror, ještě 6. září přijala na Balmoralu premiérku Liz Trussovou. O den později se pak její fotka objevila snad ve všech britských denících. I pro její rodinu tak následný rychlý odchod královny mohl být velmi nepříjemným překvapením.

Britské královské rodině se věnoval pořad Svět za hranicemi (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.