Harry spěchá domů za tátou. Diagnózu mu Karel III. osobně zavolal

S těžkou nemocí šly spory v královské rodině stranou. Poté, co se britský král Karel III. dozvěděl o tom, že má rakovinu, co nejrychleji informoval své nejbližší, píše britský Express. Mezi obeznámenými nechyběla ani černá ovce královské rodiny, králův mladší syn princ Harry, který s manželkou a dětmi pobývá v americké Kalifornii.

Podle deníku Daily Telegraph začal vévoda ze Sussexu, jak zní jeho oficiální titul, plánovat krátce po telefonickém rozhovoru s králem cestu do Londýna, aby se s otcem setkal i osobně. Vyrazit měl údajně ještě v pondělí. Do britské metropole měl ale odletět sám. Jeho manželka Meghan prý zůstane doma s jejich dětmi – čtyřletým Archiem a dvouletou Lilibet.

[chooze:article;value:540537]

Zprávu o tom, že má král rakovinu, oznámil Buckinghamský palác v pondělí večer. "Diagnóza přichází po léčbě zvětšené prostaty, i když palác tvrdí, že rakovinu prostaty nemá," upozorňuje zpravodajský web Sky News.

Vztahy mezi králem a jeho mladším potomkem byly už delší dobu napjaté. Vyostřily se zejména v souvislosti s Harryho knihou Spare (česky Náhradník), v níž silně kritizoval ostatní členy rodiny. Od té doby se měla ale situace zklidnit, čemuž napovídá také to, že Karel pozval Harryho na svou loňskou korunovaci.

Král Karel III. bojuje s rakovinou. Ve vysílání TN Live o tématu mluvil odborník Ondřej Kubáček:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.