Harry vzpomínal na nejhorší hádku s otcem. Bylo to kvůli Meghan a umírající Alžbětě

Je tomu rok, co pro prince Harryho, zbytek královské rodiny i Velkou Británii nastal jeden z nejtěžších dnů. Na skotském zámku Balmoral zemřela královna Alžběta II. Na zámek se překotně sjížděli členové královské rodiny ve snaze ji ještě zastihnout živou a naposledy si s ní promluvit.

Byl mezi nimi i princ Harry, který byl i se svou manželkou Meghan čirou náhodou zrovna v Británii, když mu zazvonil telefon. Volal mu jeho otec, který měl před sebou poslední momenty v roli korunního prince.

I přes vážnost situace se otec a syn pohádali. Opět to bylo kvůli Harryho manželce. Karel měl totiž jednu žádost. "Neber svoji manželku s sebou," vzkázal mu Karel. Harry se s ním kvůli tomu pohádal. Chtěl mít Meghan v těžké chvíli po boku, nakonec se však otcovu přání podrobil a vyrazil do Skotska sám, píše portál Mirror.

[chooze:article;value:521431]

"Řekl mi, že jsem na Balmoralu vítán, ale že tam nechtěl ji (Meghan, pozn. red.). Začal vysvětlovat a omlouvat se, že tam jednoduše nechtěl příliš mnoho lidí. Proto nepřijely ani manželky ostatních členů rodiny. Ani Kate nebyla pozvaná," napsal podle portálu Daily Mail Harry ve svém memoáru Náhradník.

"Takhle už o mé ženě nikdy nemluv!" měl podle své knihy odpovědět Harry svému otci. Na Balmoral to Harry včas nestihl. Podle úmrtního listu Alžběta II. zemřela v 15:10. Královský palác to oznámil v 18:30, to bylo čtvrt hodiny před tím, než letadlo s Harrym přistálo ve skotském Aberdeenu. "Když letadlo začalo klesat, tak se můj telefon rozsvítil. Viděl jsem zprávu od Meghan: Zavolej mi, až toto dostaneš. Podíval jsem se na stránky BBC. Moje babička zemřela a můj otec se stal králem," popsal princ, jak se o úmrtí Alžběty II. dozvěděl. Když na zámek dorazil, mohl už jen o smutné události mluvit se zbytkem své rodiny.

Harry nakonec v Británii společně s Meghan zůstal až do královnina pohřbu, který se konal 19. září. Příhoda však dále porušila už tak velmi křehké vazby Harryho na jeho rodinu. On i Meghan odletěli den po uložení královny k věčnému odpočinku zpět do Spojených států.

Obliba Harryho a Meghan stále klesá. Více než polovina Britů jim chce vzít tituly (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.