Hasiči měli napilno i po silvestru, shořela prodejna a auto i s garáží

Požár prodejny se smíšeným zbožím v Letohradu ohlásila vpodvečer prodavačka, která si odskočila. Při návratu viděla, jak se z obchodu valí dým.

“Požár se velmi rychle rozšířil, uvnitř totiž byly plechovky (náplně) s benzínem pro plnění zapalovačů a také pyrotechnika,“ informovala mluvčí HZS Pardubického kraje Vendula Horáková.

[chooze:article;value:482233]

​S ohněm bojovaly čtyři jednotky hasičů a dostaly ho za čtvrt hodiny od nahlášení pod kontrolu. Hasiči se postarali i o prodavačku, která se popálila, když se snažila dostat do prodejny. Předali ji přivolaným záchranářům.

Požár podle hasičského vyšetřovatele s největší pravděpodobností zavinil skřípnutý kabel elektrické prodlužovačky, který začal probíjet a zkratoval. Škodu předběžně vyčíslil na milion korun, majetek v pětinásobné hodnotě se hasičům podařilo uchránit.

[chooze:gallery;value:29793]

​Půlmilionovou škodu způsobil po 18. hodině požár auta v garáži v Pouzdřanech na Břeclavsku. Auto shořelo a plameny značně poškodily garáž, ve které bylo zaparkované.

Na místě zasahovalo šest jednotek, uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský. Podařilo se jim uchránit majetek za tři miliony korun, příčinu vzniku ohně zjišťuje hasičský vyšetřovatel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.