Hasiči truchlí. Náhle zemřel dlouholetý a oblíbený velitel, bylo mu pouze 56 let

Josef Hanzl byl 27 let velitelem hasičské stanice v Raspenavě. Předčasně zemřel v neděli ve věku nedožitých 57 let. "Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje tímto vyjadřuje upřímnou soustrast rodině a příbuzným," uvedli hasiči na svých stránkách, oznámení vyvěsili také na sociálních sítích. Pod příspěvek na facebooku přidali lidé desítky kondolencí.

Josef Hanzl se stal dobrovolným hasičem v roce 1975 v Raspenavě. 1. dubna 1989 se pak stal hasičem profesionálním. "Přes pozice velitele družstva a velitele čety se vypracoval na post velitele stanice Raspenava (jmenován v únoru 1994), a stal se tak na dlouhých sedmadvacet let jejím velitelem. Byl tak zároveň nejdéle sloužícím velitelem stanice u HZS Libereckého kraje," popsali hasiči.

[chooze:article;value:514059]

​V profesionálním sboru tak Hanzl sloužil celkem 32 let. Na odpočinek odcházel jako emeritní kapitán 30. listopadu 2021. Dále byl aktivní ve sboru dobrovolných hasičů.

Hanzl byl také nositelem řady různých vyznamenání. Město Raspenava jej ocenilo medailí za zásluhy, obdržel také medaili Integrovaného záchranného systému Libereckého kraje, medaili za zásluhy o bezpečnost, medaili Za věrnost I. stupně a rovněž medaili HZS Libereckého kraje.

Po Hanzlovi zůstali tatínek Josef a maminka Libuše, manželka Šárka, syn Josef s rodinou, dcera Adéla, bratr Jaromír s rodinou a další členové rodiny. Poslední rozloučení proběhne v úterý 25. června v 10:30 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Raspenavě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.