Hasiči v Olomouci zachránili seniorku z hořícího domu. Museli ji oživovat

[chooze:gallery;value:34080]

​K požáru rodinného domu v Olomouci vyjížděli ve čtvrtek večer tamní hasiči. "Došlo k plamennému zahoření v prvním patře. Ihned po příjezdu jednotek jsme nasadili dva proudy, kterými jsme požár zlikvidovali," uvedli na sociální síti X. Tím to ale neskončilo. Dům totiž, bohužel, nebyl prázdný.

"Při průzkumu objektu byla nalezena jedna osoba bez známek života. Zahájili jsme okamžitou resuscitaci," informovali dále. Ve spolupráci se záchranáři se jim ale ženu podařilo oživit.

[chooze:article;value:531845]

"Seniorka měla při vyproštění zástavu oběhu. Z naší strany tam proběhla resuscitace, která byla asi po 20 minutách úspěšná. Kromě toho žena utrpěla také popáleniny třetího stupně. Po oživení byla seniorka naší posádkou ve vážném stavu převezena do Fakultní nemocnice Olomouc na urgentní příjem," doplnila k záchraně lidského života mluvčí olomoucké záchranky Lucie Mikisková s tím, že další prognóza je nejistá. 

Při zásahu se podle hasičů zranil také jeden jejich kolega. Škodu na domě pak vyšetřovatel vyčíslil na minimálně 500 tisíc korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.