Hasiči v Praze-Sedlci dohašují hořící střelnici. Kouř byl vidět už z daleka

[chooze:gallery;value:32133]

​Požár zachvátil střelnici v Praze-Sedlci v pátek po poledni. "Jednotky ve II. stupni požárního poplachu vyjely do Sedlce k hlášenému požáru na střelnici o rozsahu 30x30 m. Nyní zasahujeme 3 vodními proudy v dýchací technice a místo je rozděleno na několik úseků," informovali na twitteru po druhé hodině odpolední hasiči.

Hustý černý kouř stoupající z místa je viditelný z mnoha míst v Praze. Práci hasičů velmi komplikuje propadlá střecha budovy. "Zasahujeme v ulici ke Střelnici, kde asistujeme hasičům," dodala k požáru mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle záchranářů se požár zatím obešel bez zranění. "Na místě máme inspektora, posádku záchranářů a speciální vůz Fénix," informovala redakci TN.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Hasiči nakonec museli nasadit vodních proudů sedm, aby oheň zvládli. Proti kouři se bránili také dýchací technikou. "Část hasičů vyhledávala uvnitř budovy osoby, které se tam mohly nacházet," sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Odpoledne se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu. Krátce po půl páté oznámili, že už pouze dohašují skrytá ohniska požáru. Při zásahu se nikdo vážněji nezranil, pouze jeden z hasičů utrpěl lehčí zranění, které mu ošetřili zdravotníci na místě a se kterým pokračoval v zásahu.

Hasiči uveřejnili letecké záběry hořící střelnice v Praze-Sedlci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.